PopUpCollege rakentui ryminällä kauppakeskus REDIin


Business College Helsingin ja Stadin ammattiopiston yhteinen oppimistila avasi ovensa upouudessa kauppakeskuksessa 20. syyskuuta. Niin kuin aina muissakin rakennusprojekteissa, myös tässä valmistelutöiden tahti kiihtyi sitä mukaan kuin avajaispäivä lähestyi. Kaikki kuitenkin saatiin valmiiksi ennen H-hetkeä. PopUpCollege oppimisympäristö toimii kauppakeskuksen 1. kerroksessa (Skönen puolella) tämän vuoden loppuun saakka.

Hyvissä ajoin hereillä ja aikaisemmat opit muistissa

Tämä on jo viides kerta, kun PopUpCollege avaa ovensa kauppakeskusympäristössä pk-seudulla. Aiemmat kokemukset oppimisympäristön rakentamisesta liiketilaan toimivat suuntaviivoina, kun uutta tilaa etsittiin vielä rakennusvaiheessa olleesta REDIn kauppakeskuksesta. Taustatyö aloitettiin jo vuoden alussa sopivien liiketilojen kartoituksella. Tilan tuli olla oppimisympäristöksi sopiva ja helposti muokattavissa tiimityöskentelyn tarpeisiin. Tärkeää oli myös saada kauppakeskus innostumaan hieman erilaisesta vuokralaisesta ja siitä mahdollisuudesta, että opiskelijat projekteillaan voivat eri tavoin auttaa ympäröiviä yrityksiä palvelujen kehittämisessä.

Useista hyvistä vaihtoehdoista oppimisympäristön uudeksi tilaksi valikoitui liiketila kauppakeskuksen ensimmäisestä kerroksesta, Skönen puolelta. Pitkänmallinen pohjaratkaisu mahdollisti joustavan muunneltavuuden ja erilaisten työpisteiden sijoittelun. Tärkeää oli saada sekä rennompia oleskelutiloja että rauhallisempia työskentelypisteitä keskittymistä vaativiin työvaiheisiin. Stadin ammattiopiston sisustuspuolen opiskelijat yhdessä opettajansa kanssa osallistuivat tilan pohjaratkaisun ja värimaailman suunnitteluun.

Tältä tila näytti rakennusvaiheessa.

Tilan sisustaminen ja kalusteiden haaliminen eri toimipisteistä tehtiin hyvässä yhteistyössä Business Collegen ja Stadin ammattiopiston kanssa. Logistiikkapuolen opiskelijat hoitivat mallikkaasti kalusteiden kuljettamisen. Se oli työnä erittäin haasteellista, koska sadoilla yrityksillä oli samanaikaisesti meneillään tilojen kalustaminen ja myymälätilojen tavaroittaminen.

Stadin ammattiopiston sisustusalan opiskelijat rakensivat opettajansa johdolla tilaan stagen ja liituseinän.

Lopputuloksena syntyi tyylikäs tila uusille oppijoille

PopUpCollege avasi ovensa REDIn avajaisviikolla, jolloin tilaan tulivat myös ensimmäiset opiskelijat Business Collegen liiketoiminnan ja Stadin media-aloilta. Koko opiskelijatiimin ja valmentajaopettajien yhteinen orientaatiopäivä järjestettiin uusissa tiloissa innostunein ja uteliain mielin. Aamupäivä meni tutustumisen ja ryhmäytymisen merkeissä, mutta iltapäivällä päästiin jo tositoimiin. Opiskelijat valitsivat joukostaan kaksi kapteenia ja yhdessä synnytettiin seinätauluille asiakasprojekteille teema-aihiot. Avajaisia seuraavana päivänä saatiin jo ensimmäiset projektitoimeksiannot muutamalta yritykseltä.

PopUpCollegen ovet ovat auki arkisin klo 10-17. Oppimistilamme on avoin kaikille ja vierailijoilla on mahdollisuus kurkistaa sisään ja tutustua halutessaan tarkemminkin toimintaan. Moni kauppakeskuksen asiakas onkin pistäytynyt tilassa kuulemassa lisää uudenlaisesta tavasta oppia.

Tervetuloa tutustumaan toimintaamme!

#oppimisympäristö

© PopUpCollege - All rights reserved.